Najnowsze technologie i innowacyjne procesy to jedna strona działalności grupy AWW.

Drugie oblicze grupy to przywiązanie do dobrych tradycji i historycznej jakości. Zakłady w Tursku i Lubczynie to w pełni odrestaurowane i nowocześnie doposażone gorzelnie rolnicze, które ze zbóż pochodzących z własnych upraw wytwarzają destylat rolniczy (spirytus surowy) o niepowtarzalnej jakości, który decyduje o wyjątkowym charakterze wódek i innych napojów spirytusowych produkowanych przez AWW.

 


Oba zakłady zlokalizowane są w ekologicznych obszarach rolniczych gdzie od dziesiątków lat wpisują się w lokalny cykl ekologiczny.

Historia zakładu w Tursku sięga roku 1910 a w Lubczynie 1880. Są one nieodłącznym elementem lokalnego krajobrazu i wytwarzają destylat, którego charakteru nie da się pomylić z żadnym innym. 

 

 

 


« Wróć

Ta strona używa pliki cookies (ciasteczka). W każdej chwili możesz zablokować lub ograniczyć umieszczanie plików cookies (ciasteczek) w Twoim urządzeniu zmieniając ustawienia przeglądarki internetowej. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej o możliwościach zmiany ustawień przeglądarki internetowej znajdziesz tutaj.

Nasze marki

Czy masz 18 lat?